Kattvik och familjen Rösth


I den gamla fiskebyn Kattvik, mellan Båstad och Torekov längs den nordväst-skånska kusten hörs bara bruset från havet. Det är också här – i den inspirerande miljön, långt från stadens ljud, som vi driver familjeföretaget KattvikDesign.Med gemensamt arbete och kreativitet säljer vi våra egendesignade, stilrena och praktiska ljusstakar via webshopen och våra drygt 325+ återförsäljare i Skandinavien, Europa och USA. Familjen Rösth har livslång erfarenhet av att skapa stämningsfulla miljöer på restauranger och i samband med högtider och bemärkelsedagar. Vårt intresse för smart design, vackert dukade bord, omsorgsfullt lagad mat och passande dryck ger oss inspiration att skapa sköna miljöer med belysning som skänker en visuell upplevelse.

Eller som ordspråket säger:

"Man äter också med ögat"


Så föddes Kattviksljusstaken®


En sensommardag hade min familj och goda vänner picknick i Kattviks hamn. Kvällssolen värmde, vinet var välkylt och skaldjuren smakade fantastiskt. Tyvärr blåste stearinljuset i den öppna ljusstaken ut med jämna mellanrum. Där och då föddes idén till vår stormljusstake Kattvik. En välbeprövad design från pappa Paul Rösth senior utvecklades till en smart och snygg formgivning som snart visade sig bli otroligt omtyckt.Idag har massor av nöjda kunder; både privatpersoner, restauranger och företag valt våra vackra, smarta och säkra ljusstakar med stormglas.
 Välkommen att njuta i skenet av våra ljus - du också!

Paul med familj

Testimonials

Älskar mina ljusstakar! Tänder dem varje kväll.

Anna Ståler - Lidingö

"Enkelheten, renheten i designen, tåligheten - ljusstakarna är lika vackra fortfarande efter flera års i princip daglig användning. Glasen diskas ofta och håller även de mycket bra. De är lika vackra både med nya ljus - som med ljus som är nästan helt nedbrunna - i motsats till många andra ljusstakar."

Joakim Magnusson, Bistro Grodlår & Timjan – Båstad

 "Den perfekta presenten att ha hemma i beredskap - blir alltid lika uppskattad.Bästa vännerna och halva släkten har nu fått ljusstaken".

Ulrica Jacobsson - Ängelholm

"Ljusstakarna är mycket trevliga att duka med. De passar i många olika restaurangmiljöer - både ute och inne. Ljusen blåser aldrig ut eller rinner även om de står på dragiga platser. Ljusstakarna köps gärna av våra gäster.

Mathias Hellström, Gässlingen - Skanör.

"Gåva till personalen och till den egna verandan löst på ett bräde - blev mycket omtyckt.Nu kan vi äntligen ha tända ljus som inte blåser ut även utomhus. Tack"

Kristian Rosendahl - Stockholm

"Sommaren är räddad. Jag har letat länge efter ljusstakar som fungerar utomhus även när det blåser"

AnnCharlott Henriksson/Carlssons El & Jakt - Kungshamn

"Ljusstakarna i mässing som vi köpt passar mycket bra i vår maritima miljö. Dessutom är glasen tvättbara i maskin vilket gör att det är enkelt att hålla dem fräscha. Dessutom förhöjer de stämningen på ett fint sätt."

Per Mårtensson/Ångbåtsbryggan - Stockholm

"En otroligt vacker ljusstake. Enkelt och snyggt formspråksom jag tror passar i de flesta hemmen"

Mormorsglamour

"Den perfekta ljusstaken för vår uteplats. Njuter av den året om!'' 

Lisa Asmussen - Stockholm