Om Oss


Kattvik och familjen Rösth

I den gamla fiskebyn Kattvik, mellan Båstad och Torekov längs den nordväst-skånska kusten hörs bara bruset från havet. Det är också här – i den inspirerande miljön, långt från stadens ljud, som vi driver familjeföretaget KattvikDesign.

Med gemensamt arbete och kreativitet säljer vi våra egendesignade, stilrena och praktiska ljusstakar via webshopen och våra drygt 325+ återförsäljare i Skandinavien, Europa och USA. 

Familjen Rösth har livslång erfarenhet av att skapa stämningsfulla miljöer på restauranger och i samband med högtider och bemärkelsedagar. Vårt intresse för smart design, vackert dukade bord, omsorgsfullt lagad mat och passande dryck ger oss inspiration att skapa sköna miljöer med belysning som skänker en visuell upplevelse.

Eller som ordspråket säger:

"Man äter också med ögat"

Så föddes ljusstaken  Kattvik

​En sensommardag hade min familj och goda vänner picknick i Kattviks hamn. Kvällssolen värmde, vinet var välkylt och skaldjuren smakade fantastiskt. Tyvärr blåste stearinljuset i den öppna ljusstaken ut med jämna mellanrum. Där och då föddes idén till vår stormljusstake Kattvik™. En välbeprövad design från pappa Paul Rösth senior utvecklades till en smart och snygg formgivning som snart visade sig bli otroligt omtyckt.

Idag har massor av nöjda kunder; både privatpersoner, restauranger och företag valt våra vackra, smarta och säkra ljusstakar med stormglas.  

Välkommen att njuta i skenet av våra ljus - du också!

Paul med familj

Produktionen

För att du som kund ska få optimal kvalitet så jobbar vi med de bästa tillverkarna i branschen. Vi gör noggrann kvalitetskontroll av varje detalj – både glas, trä och metalldelar innan de skickas vidare till vårt lager för ompackning vidare till dig.